Horoskop pro Blížence na rok 2021

Rok 2021 se příliš neliší od roku předchozího. Jen se příznivý vliv Jupitera i Saturna z Vodnáře přesune na další skupinky Blíženců. Vlivem Neptuna se naopak nedaří Blížencům, kteří se narodili 7. - 14. června a mají zmatek v duši i v životě. Novinkou pro zrozence v tomto znamení bude nepříznivý vliv Jupitera z Ryb, který se otestuje na malé skupince Blíženců na přelomu jara a léta. Tento obvyklý nositel štěstí významněji rozvine své záškodnické dovednosti v životech Blíženců až v roce 2022. Uran a Pluto se hrátek nyní nezúčastňují.

Do znamení Blíženců v roce 2021 Slunce vstupuje dne 20. května ve 20:37 a svoji pouť tímto znamením ukončí 20. června ve 4:32 SEČ.

Podrobně:

Jak číst tento horoskop?

Nejprve si najdeme řádek tabulky se svými narozeninami. Pokud je například slavíte 23.5. jako Carl Linné (*1707), zjistíte, že se Jupiter a Saturn ve Vodnáři Vás podporují a přečtete si k tomu 2 odstavce z první půle článku. Problémy s Neptunem máte dávno za sebou, zato Vás poblouzní nepříznivý vliv Jupitera z Ryb, kde se tento bude krátce vyskytovat na přelomu jara léta, tak honem na další odstavec tomu věnovaný. A to je vlastně vše, protože Uran ani Pluto nezlobí Blížence.

Vlivy pomalých planet, vlivy, které nepřehlédneme, neboť jsou dlouhodobější

03 Blizenci 2021

P = příznivě, N = nepříznivě vyznačené oblasti udávají, kterých z Vás se to týká. Pokud mezi ně patříte, musíte též nahlédnout do pohybů planet (viz tabulka 2 na konci) a odhadnout, kdy asi daný jev pro Vás nastane. Chcete-li to přesně, rovnou se objednejte u mne.

Jupiter ve Vodnáři nese velké štěstí

Týká se období 19. 12. 2020 – 14. 5. 2021* a 28. 7. 2021 - 29. 12. 2021

* 14. 5. 2021 až 28. 7. 2021 prochází Jupiter Rybami a má na některé Blížence nepříznivý vliv

  • v roce 2020 narozených cca od 21. do 23. května

  • v roce 2021 narozených cca od 21. května do 20. června

Klíčová slova pro P - příznivý vliv: štěstí, expanze, podpora „shora“ - nadřízenými i bohy

Ano, 19. 12. 2020 to vypukne! Jupiter vstoupí do Vodnáře a Blížence zahrne štěstím. Klídek! Za prvé: Nikdy to není ve všech oblastech života, ale vždy tam, kam právě ve Vašem horoskopu spadá Jupiterův vliv. Za druhé: bohužel to trvá relativně krátce (2-3 týdny u jednotlivce) a v té době je třeba chytnout příležitost za pačesy. Tedy nezapomeňte si v té době říci o zvýšení platu, rozšiřte podnikání, kupte nemovitost, podepište významné smlouvy, ať už obchodní nebo pro vstup do manželství. Je to také skvělá šance seznámit se s vlivnými lidmi, kteří Vám budou pomáhat v dalším období. Sbírat nové kontakty a udržovat je, to je pro Blížence stejně přirozené jako dýchat. Choďte hodně do společnosti, věnujte se činnosti ve spolcích, zejména se zaměřte na takové, které povedou společnost k větší lidskosti, umožní větší svobodu a spravedlnost pro všechny, napomohou rozvoji vědy a techniky. Dbejte na vlastní osobní svobodu (což se nerovná nevěra a je to možné i v manželství :-) a nedělejte, že mi nerozumíte). Povinností Vašeho znamení je hlídat tok informací, nyní je čas bránit svobodu a kvalitu internetu. Když už jsme u té techniky, nějakou si nakupte a investujte do techniky i do nových technologií (přednostně do komunikačních), představuje to pro Blížence dobrý způsob, jak pracovat s penězi.

Jupiter v Rybách přivodí krátkodobé poblouznění

Týká se období:

  • v roce 2021 od 14. 5. do 28. 7. 2021 a narozených cca od 22. do 23. května

  • v roce 2022 narozených cca od 23. května do 20. června

Klíčová slova pro N - nepříznivý vliv: nadměrná důvěřivost, duchovní zmatek, morální ústupky

Zatímco Ryby Jupiter procházející znamením Ryb zahrne Štěstím, Blížence, ale také Panny a Střelce nechá tropit hlouposti, až tak si nakonec nejvíc ublíží sami. Může se to týkat jakékoliv části života. Blíženci jsou právem pyšní na svůj bystrý úsudek a rychlé reakce. Bohužel pro nepříznivým působením Jupitera, budou jen tropit zmatky a působit škody. Jindy je nám líto, že vliv Jupitera na jednotlivce trvá jen 2 maximálně 3 týdny. Nyní za to budou Blíženci rádi. Milí Blíženci, v pro Vás kritických dnech neměňte náboženství, politickou stranu, nevyhledávejte žádné spory, natož pak soudní. Nepodepisujte jakékoliv smlouvy. Neinvestujte. Také nenavazujte nové známosti ať už obchodní, přátelské nebo vztahové. Nikomu nic neslibujte. Opatrně s užíváním si, zejména pak prostřednictvím jídla. Při tomto nepříznivém aspektu se moc nekontrolujete, přiberete dřív než skončí Jupiterův vliv. Opatrně také s touhami pro luxusu a všelijakých výhodách a snadných ziscích. Snadno se přiblížíte na hranu zákona či pod limit morálního standardu. Pod neblahým vlivem Jupitera se také obtížně říká ne příliš lákavým a výhodným a tím také i podezřelým nabídkám. Opatrnosti nezbývá.

Saturn ve Vodnáři upevňuje nový řád

Týká se v roce:

  • 2020 narozených cca od 21. do 24. května

  • 2021 narozených cca od 22. května do 4. června

  • 2022 narozených cca od 1. do 16. června

  • 2023 narozených cca od 12. do 20. června

Klíčová slova pro P - příznivý vliv: trvalost, řád, houževnatost, forma

Milí Blíženci, zatímco ostatní budou koncem roku jen vznešeně mudrovat o předsevzetích a plánech na nový rok a skutek často utek, Vy si skutečně nalajnujete životní plán na několik let dopředu a Saturn Vás podrží v jeho dodržování. Počítejte s tím, že půjde o nový, poněkud neobvyklý záměr, ale že současně bude vycházet z vašich životních zkušeností a bude je dobře zhodnocovat. Problém mohou mít jen ti z Blíženců, kteří nejsou se svým Saturnem zadobře (nepříznivé aspekty v osobním horoskopu). Ti si zaběhnou na astrologickou konzultaci, jak co nejlépe využít Saturnovy přízně, protože i tak nastane, a současně jak dohnat karmické resty.

Podobně jako u Vodnářů se u Blíženců vše hodně točí kolem informací, myšlenek a kontaktů s dalšími lidmi. Působí-li ve Vašem horoskopu Saturn příznivě, pak můžete očekávat:

Pracovně: Projděte staré poznámky, utřiďte si v hlavě, počítači i na stole informace, dojděte k nezvratným závěrům. Skvělý čas pro vědce a techniky, udělejte kontrolní testy. Studenti, skládejte s odvahou zkoušky. Své dobré časy mají i vedoucí pracovníci. Myšlenky a nápady dojdou realizace. Ne vždy musí jít o světové objevy. Pokuste se zapřáhnout Saturn do své každodenní práce, pomůže Vám, podobně jako Vodnářům, trvale změnit zvyky dobrým, užitečným směrem, důraz klade na:

  • pravidelnost např. tělesná a duševní cvičení, studium jazyků, psaní textů na web, zálohování dat apod. a vytrvalost, co jednou za podpory Saturna začnete, to Vám zůstane na léta.

  • pořádek, např. úklid a údržba PC i jiné techniky; zaveďte si pořádek v hlavě, ale i v dílně a garáži.

  • efektivnost - maximální „vytěžení“ možností techniky, kterou vlastníte, budete překvapeni, s čím vším Vám může pomoci již dnes, bez dalších nákladů.

Pomůže Vám tedy s něčím, co Vám není příliš vlastní a čemu se vyhýbáte, byť rozum říká, že je to nezbytné. A to je rozhodně Saturnův dar.

Finančně: Saturn podporuje konzervativní investování, avšak „po vodnářsku“ do nové techniky či nových technologií, tedy např. s důrazem na dlouhou životnost nebo pozvolné, ale jisté navracení investice. Vhodným tématem je také investování do lidí, tedy do jejich vzdělávání a do péče o kontakty ve vědeckých a technických oborech. Nalezení dobrého mentora také představuje dobře investovaný čas. Všechno se to točí kolem lepšího uspořádání, zvýšení efektivnosti a uvedení nápadů do praxe.

Vztahově: Saturn ve Vodnáři příliš „vztahový“ není, ale i zde půjde o překvapivé získání nové vyšší kvality utříděním si myšlenek, pocitů a zavedením nových či oprášením starých zvyků. Nejspíše dojdete k závěru, že stará láska nerezaví, ať už půjde o lásku z dětských či studentských dob, nebo o tu Vaši jedinou, která Vás provází životem už tolik let, že jí to ani nemůžete připomínat, aby si nepřipadala příliš věkovitá :-).

Uran z Býka Blížencům nepomůže ani neškodí

Na Blížence jako skupinu až do roku 2025 nebude mít vliv. Na jednotlivce jej však samozřejmě mít může. Těžké a rozporuplné životní období mohou mít Blíženci, kteří mají ascendent v Býku, rozvádět se mohou někteří z těch, kterým jde 7. domem, a o zdraví či práci mohou přijít Ti, kterým prochází 6. domem. Jestli se to týká právě Vás, se dozvíte výhradně ze svého individuálního horoskopu. Na to žádné skupinové horoskopy napsat nejdou.

Neptun z Ryb zamotá hlavu i život dalších Blíženců

Týká se v roce:

  • 2018 narozených cca od 2. do 8. června

  • 2019 narozených cca od 4. do 9. června

  • 2020 narozených cca od 6. do 12. června

  • 2021 narozených cca od 7. do 14. června

  • končí rokem 2025

Neptun putuje znamením Ryb již od roku 2011 a bude jím pokračovat až do 30. 3. 2025, kdy vstoupí do znamení Berana a naopak začne Blížencům pomáhat.

Klíčová slova pro N - nepříznivý vliv: duchovní i duševní zmatek, přílišná důvěřivost, ztráty v důsledku podvodů, infekce a vše obtížně diagnostikovatelné, pro racionální medicínu skryté

Již jsem pro Blížence k tomu napsala a zůstává v platnosti:

Jakkoliv je Neptunův vliv z Ryb celosvětově chvályhodný a příznivý, neboť vnáší do života na planetě duchovní rozměr a soucítění se všemi živými bytostmi, právě na Blížence, Panny a Střelce působí dezorientačně. Pannám a Blížencům ochabuje jejich břitký rozum, Střelci zase těžko dosahují duchovního nadhledu. V nepříznivém aspektu způsobí Blížencům sklon ke zmatkům, a to jak obecným, prostou všednodenní roztržitostí, ke které mají někteří Blíženci i tak velmi blízko, tak duchovního charakteru. V tomto období je pro zasažené Blížence důležité vyhýbat se větším finančním transakcím, nekupovat nemovitosti, nenechat se zlákat k příliš dobře vyhlížejícím investicím. S velkou pravděpodobností to budou podvody či se na těchto obchodech najdou větší „mouchy“. Rozlišit podvod od poctivého jednání bude pro výše uvedené Blížence obtížné. Ve finančních otázkách se mohou obrátit na své dobré přátele a staré známé narozené ve znameních Kozoroha či Býka, kteří neblahým vlivem Neptuna netrpí a dobrým obchodům rozumí.

Daleko zákeřnější je však působení Neptuna v oblasti duchovního poblouznění. V době jeho nepříznivého vlivu určitě neměňte vyznání, vyhněte se sektám či samozvaným guru. Přitažlivost všeho tajemného „s příchutí duchovna“ bude maximální. Jakoby to nestačilo, pod neblahým vlivem Neptuna můžete navíc inklinovat k závislostem. Ty mohou být tradiční: alkohol, drogy, léky apod., nebo modernější: práce, nakupování, vztahy či snad sociální sítě. Vydržte, nepříznivý aspekt netrvá dlouho (i když u někoho to může představovat i několik měsíců), léčba by se však mohla protáhnout mnohem déle. Ztracení na duchovní a životní cestě prožívají nejvíce ti, kterým je mezi 41 a 45 lety. Proč zjistíte v článku Cyklické krize. Pokud se Vás to týká, raději mi napište, objednejte se, je to na delší povídání.

Vztahy jak partnerské, tak rodinné, mohou být dočasně pocuchané, což je opět přirozeným důsledkem změny Vašeho myšlení a chování. Nebojte se, jakmile aspekt Neptuna přejde, zase se vše urovná. I v pracovním procesu očekávejte spíše problémy a smiřte se s tím, že po nějaký čas nebudete patřit k nejchytřejším a nejšikovnějším.

Po zdravotní stránce Vás Neptun také nenechá v klidu, při jeho působení budete náchylnější k infekčním nemocem, a to nejen k běžným, ale hlavně takovým, které se hůře diagnostikují nebo budou diagnostikovány nesprávně či opožděně. I zde Neptun rád vyvolává zmatky. Trvejte na opakování testů a pečlivém stanovení diagnózy, i tak se léčba poněkud protáhne. Rovněž pozor na správné užívání léků. Tyto, ale i například jídlo a nápoje, Vám mohou být zdrojem otravy. Pečlivě sledujte stav ovzduší v místě bydliště a dbejte zvýšené opatrnosti při zacházení s všelijakými spreji a popř. jedovatými plyny nejen při práci v laboratoři. Infekce se mohou týkat typické zóny Blíženců, tj. dýchacích cest a plic, ale také chodidel – zdravotní oblasti Ryb, můžete „chytnout“ např. plíseň. Vyhýbejte se tedy preventivně infekčnímu prostředí.

Samozřejmě nepůsobí Neptun na všechny jedince stejně silně po celý rok, také si bere „dovolenou“ :-)! Kdy nepůsobí právě na Vás, si můžete u mne nechat spočítat v rámci kompletního horoskopu nebo dílčího zaměřeného na finance a podnikání, vhodný je i ten se zaměřením na práci a kariéru.

Pluto z Kozoroha Blížence neovlivňuje

Pluto putuje znamením Kozoroha od ledna 2008 do roku 2023 a 2024, kdy jej 3x opustí a 2x se vrátí. Dokud je v Kozorohu, mohou zůstat Blíženci naprosto v klidu, nemá na ně ani příznivý, ani nepříznivý vliv. Změna nastane po vstupu Pluta do znamení Vodnáře, pak bude působit na Blížence příznivě. Jenže přízeň Pluta není nic jednoduchého, obvykle působí dvojsečně.

 Tabulka pohybu planet

Tabulka pohybů planet – tu využijte k odhadu, kdy na Vás daná planeta bude mít vliv – jestli na jaře, nebo na podzim, nebo po celý rok. Vaše Slunce je na tolikátém stupni Vašeho znamení (orientačně! = bez výpočtu), kolikátý den znamení jste se narodili. Příklad: 31. 1. = 10. den Vodnáře = 10° Vodnáře, tj. hledám u všech planet vliv, kdy se dostane okolo 10°.

Tabulka pohybu planet 2021

Kolik návštevníků je on-line?

Právě přítomno: 166718 hostů a žádný člen

Kalendář akcí

říjen 2024
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31

Filtr akcí